Haberler & Duyurular
Haberler & Duyurular

Üretici Firma Protokolü

Üretici Firma Protokolü
Sayfayı paylaş
09.02.2021

 

ENKA BELGELENDİRME ile ALTINDAŞ TEKSTİL . arasında, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun belgelendirme teşvikleri kapsamında ‘’Üretici Firma Tek Nokta Başvuru Protokolü’’ imzalanmıştır.

ALTINDAŞ TEKSTİL, Ön İplik Operatörü, İplik Eğirme Operatörü, İplik Bitim İşleri Operatörü, Ön Terbiye Operatörü, Boyama Operatörü, Bitim İşlemleri Operatörü, Makine Bakımcı, Makine Montajcısı uygulamalarının uzman kişiler tarafından yapılmasını, buna bağlı olarak ülkemizdeki  işçi kalitesinin artırılmasını, iş kazalarının azaltılmasını, marka değerinin korunmasını, işçilik hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesini ve rekabet gücünün artırılmasını hedeflemektedir.

Bu hedef doğrultusunda ALTINDAŞ TEKSTİL; T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan 5444 Sayılı Kanun ve tebliğlerde yer alan ‘’Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler’’ arasında olan;

 

– 11UY0039-3 Ön İplik Operatörü

– 11UY0037-2 İplik Eğirme Operatörü

– 11UY0036-2 İplik Bitim İşleri Operatörü

– 13UY0139-3 Ön Terbiye Operatörü

– 13UY0138-3 Boyama Operatörü

– 13UY0137-3 Bitim İşlemleri Operatörü

– 10UY0002-3  Makine Bakımcısı

– 10UY0002-4  Makine Bakımcısı

– 12UY0105-3  Makine Montajcısı

– 12UY0105-4  Makine Montajcısı

 

Alanlarında çalışanların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasına destek vermektedir. İlgili kanun kapsamında yapılacak olan mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olan kişilerin sınav ve belge masrafları İşsizlik fonundan karşılanmaktadır.

Proje kapsamında, mesleki yeterlilik sınavları yetkilendirilmiş kuruluş ENKA BELGELENDİRME tarafından yapılacak olup, sınavlarda başarılı olan kişiler, çalıştıkları mesleğe/bölüme ait Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazanacaklardır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için başvuru yapan kişilerin 3 sınav hakkı bulunmaktadır. Birinci sınavlarında başarısız olan adayların, ücretsiz şekilde 2 sınava daha katılma hakkı bulunmaktadır.

Sınavlarda başarılı olan kişilerin mesleki yeterlilik belgeleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından anlaşma yapılan matbaada basılıp ENKA BELGELENDİRME’ ye gönderilmekte, ENKA BELGELENDİRME tarafından da belge sahiplerine iletilmektedir.

Haber & Duyuru Arşivi